Sport op Sicilië

Watersporters en met name duikliefhebbers vinden op Sicilië goede mogelijkheden.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Sicilië worden op de meeste grote stranden en in de toeristische badplaatsen diverse watersporten aangeboden. Populaire windsurfplekken zijn Acitrezza, Puzziteddu, Mondello en Tremestieri. Een andere populaire plek is de Lo Stagnone lagune. Kitesurfen wordt ook steeds populairder op het eiland. Overigens is het zo dat in de zomer over het algemeen te weinig wind staat om goed te kunnen surfen en u dus met name in de winter de beste condities op Sicilië zult vinden. Een surfwalhalla zal het eiland echter nooit worden, daar biedt de Middellandse Zee te weinig mogelijkheden voor.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rond Sicilië zijn mooie duikplekken te vinden, maar het populairst zijn de kleinere eilanden die nabij Sicilië gelegen zijn. De Egadische en Liparische (Eolische) eilanden trekken jaarlijks veel duikfans. Het absolute hoogtepunt vormen de wateren rond het eiland Ustica. Ook Lampedusa is een zeer geliefde plek van duikers. Op de eilanden vindt u duikscholen waar u materiaal kunt huren en lessen kunt nemen.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Sicilië wordt met name in het Madonie natuurpark paard gereden, maar ook op de flanken van de Etna vindt u mogelijkheden. Een manege die tochten rond de Etna organiseert is Amico del Cavallo. I Cavalieri dei Due Parchi organiseert verschillende dagtochten, maar ook meerdaagse paardrijvakanties. Verder zijn op Sicilië diverse agriturismo’s te vinden, waar men paarden houdt en u als gast de mogelijkheid krijgt een mooie tocht te maken. Voorbeelden zijn Monaco di Mezzo en L’Arione.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Sicilië zijn twee 18 holes golfbanen te vinden, welke beide in een zeer mooie omgeving gelegen zijn. Il Picciolo Golf Club heeft een par 72 baan en is gelegen op een helling van de Etna en tijdens het golfen geniet u van prachtig uitzicht op de flanken van de vulkaan. Le Madonie Golf ligt in een ander mooi natuurgebied van Sicilië, in het gelijknamige natuurpark. Dit is eveneens een par 72 baan en de holes liggen hier prachtig te midden van sinaasappel- en olijfboomgaarden.