Giardini Naxos

Giardini Naxos is na Taormina de populairste badplaats van Sicilië en ook in deze plaats vindt u een combinatie van authentieke elementen en moderne, op toerisme gerichte bebouwing.

Al in de 8ste eeuw v. Chr. ontstond op de plek waar nu Giardini Naxos ligt de eerste Griekse nederzetting van Sicilië, Naxos genaamd. In de huidige plaats is een archeologisch opgravingsgebied, waar u enkele resten van dit antieke Naxos kunt bezichtigen. Giardini Naxos kent net als Taormina een authentiek gedeelte, dat u in de wijk Giardini vindt. De meeste accommodaties liggen in een andere wijk, namelijk in Recanati. Hier vindt u ook enkele openluchtdiscotheken en in de zomermaanden is er een kleine kermis met trampolines en andere attracties voor kinderen. Verspreid over de verschillende wijken vindt u een uitgebreid aanbod aan bars, restaurants en winkels. Giardini Naxos is niet zo glorieus als Taormina, maar biedt wel alle voorwaarden voor een prima zonvakantie.

Strand

Giardini Naxos ligt aan een baai met een lang zandstrand. Achter het strand zijn veel horecagelegenheden gevestigd en in de meeste gevallen hebben zij zich een stuk strand toegeëigend, waarvan u alleen gebruik mag maken als u een ligstoel huurt. Soms vraagt men zelfs een entreeprijs. Op het strand worden enkele watersportfaciliteiten aangeboden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Sicilië:

Foto’s van Giardini Naxos

Populaire accommodaties in Giardini Naxos

Hellenia Yachting 8
6 aanbieders
vanaf €321
Arathena Rocks 8.1
8 aanbieders
vanaf €438
Kalos 7.1
6 aanbieders
vanaf €414

Bekijk alle accommodaties in Giardini Naxos

Ligging