Cefalù

Cefalù is een prachtig gelegen badplaats met een middeleeuws aandoend authentiek centrum.

Het symbool van Cefalù valt niet te missen. De plaats wordt gekenmerkt door de 270 meter hoge rotspartij die uit zee omhoog komt. Boven op de berg bevinden zich de resten van een Normandische burcht en ook van een Griekse tempel gewijd aan Diana. De beklimming van La Rocca is absoluut de moeite waard, want u heeft vanaf de top prachtig uitzicht op de weidse omgeving. Aan de voet van La Rocca ligt de authentieke kern van Cefalù. Dit is een gezellige wijk met smalle straatjes en diverse goede restaurants en leuke winkeltjes.

Bezienswaardigheden

In het centrum vindt u enkele interessante bezienswaardigheden. De belangrijkste hiervan is de kathedraal, die op het Piazza Duomo gelegen is. Aan de bouw van deze kathedraal werd in 1131 begonnen, maar het duurde nog enkele eeuwen voordat het gebouw volledig af was. De kerk werd gebouwd in opdracht van de Normandische koning Rogier II en is een imposant voorbeeld van Normandische architectuur. Met name indrukwekkend is het koor met prachtige, oude mozaïeken. Een andere bezienswaardigheid is het washuis, de lavatoio, dat gebouwd is op een natuurlijke bron. Ook het Osterio Magno, een 14de eeuws woonhuis, waar tegenwoordig kunstexhibities plaatsvinden, is de moeite waard. Wanneer het gesloten is, kunt u bij het toeristenbureau om de sleutels vragen. Kunstliefhebbers kunnen tot slot een bezoek brengen aan het Museo Mandralisca, dat onder andere archeologische objecten, munten en schilderijen tentoonstelt. Het belangrijkste stuk van de collectie is een werk van de beroemde kunstenaar Antonella da Messina, ‘Portret van een Man’.

Strand

Het hoofdstrand van Cefalù is het Lungomare strand. Dit is een mooi zandstrand, dat deels bestaat uit plekken met verhuur van ligstoelen en parasols en deels openbaar is, zodat u met uw handdoekje op het zand kunt gaan liggen. Op het strand zijn strandwachten aanwezig en het strand loopt langzaam af in zee, wat prettig is voor gezinnen met (kleine) kinderen. Ook vindt u hier diverse watersportmogelijkheden.

Nationaal Park Madonie

In het achterland van Cefalù strekt zich het 40.000 hectare tellende natuurgebied Madonie uit. Dit is een prachtig berglandschap met nog traditionele bergdorpen en diverse religieuze bouwwerken. Door het park lopen verschillende wandelroutes, waarvan sommige goed gemarkeerd zijn. Het gebied telt zes toppen van boven de 1500 meter. In de winter kan in sommige gebieden geskied worden. Plantenliefhebbers kmen volop aan hun trekken, want in het park groeien 2600 verschillende soorten! Met name in de lente en de herfst is het genieten in dit gebied, omdat de natuur dan op haar mooist is.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Sicilië:

Foto’s van Cefalù

Populaire accommodaties in Cefalù

Cefalù In Casa 7
5 aanbieders
vanaf €424
Costa Verde 6.2
7 aanbieders
vanaf €481
Calanica 8.2
5 aanbieders
vanaf €517

Bekijk alle 11 accommodaties in Cefalù

Ligging