Excursies op Sicilië

Excursies die op Sicilië worden aangeboden vinden op het eiland zelf, maar ook op de diverse buureilanden plaats.

Panarea en Stromboli

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie bezoekt u de eilanden Panarea en Stromboli. Deze excursie duurt tot ’s avonds laat (middernacht). U bezoekt eerst Panarea en krijgt hier tijd voor uzelf, om bijvoorbeeld het stadje te verkennen en een lunch te nuttigen. U kunt ook even op het strand gaan liggen. Vervolgens gaat u naar Stromboli, het meest vulkanische eiland van de regio. U wacht tot zonsondergang en aan boord wordt een lichte avondmaaltijd geserveerd. Het hoogtepunt volgt nu nog, want dat is het aanschouwen van de vulkanische activiteit op Stromboli vanaf zee. De ‘Sciaro del Fuoco’, oftewel de ‘stroom van vuur’, zult u niet snel vergeten!

Lipari en Vulcano

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot het programma van deze excursie behoort een bezoek aan de eilanden Lipari en Vulcano. Op Lipari krijgt u vrije tijd om het gelijknamige stadje te verkennen. U kunt een bezoek brengen aan het archeologisch museum of ervoor kiezen lekker te relaxen op het strand. Op Vulcano krijgt u eveneens tijd om zelf op verkenning te gaan. U kunt bijvoorbeeld een bad nemen in de zwavel/modderbaden of de vulkaan beklimmen. Voordat u teruggaat naar Sicilië vaart u nog langs enkele mooie, indrukwekkende grotten en rotsformaties.

Onbekend Sicilië

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het ongerepte en niet door het toerisme aangetaste Sicilië wilt ontdekken, is dit een goede excursie voor u. De meeste aanbieders hebben deze excursie in hun programma opgenomen, maar de inhoud ervan wil nog wel eens verschillen. De essentie blijft echter hetzelfde: ontdek het echte, authentieke Sicilië, het landschap, de mensen, de tradities en de gebruiken. Een typisch Siciliaanse maaltijd hoort hier natuurlijk bij en deze wordt over het algemeen op een zeer mooie locatie geserveerd.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Etna

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een bezoek aan de Etna maakt onderdeel uit van verschillende excursies. Kijkt u dus van tevoren even goed wat het verschil is tussen de diverse aanbiedingen. Een bijzondere excursie is bijvoorbeeld de Etna zonsondergang excursie, waarbij u pas in de namiddag de flanken van de Etna op zult rijden in een jeep. U geniet vervolgens van het natuurspektakel tijdens de ondergaande zon en na afloop wacht u een heerlijke, verwarmende maaltijd. Tijdens andere excursies krijgt u de mogelijkheid om een wandeling over de Etna te maken, waarbij u meestal uit diverse wandelingen kan kiezen.

Overige excursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Excursiebureaus bieden ook georganiseerde tochten naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië, zoals de tempelvallei, de Villa Casale, Syracusa en Palermo aan. Wanneer u geen eigen vervoer heeft, of het prettig vindt om van een gids informatie te ontvangen, zijn deze excursies voor u aantrekkelijk.