Ontspanning op Sicilië

Met zoveel mooie natuur als op Sicilië is ontspanning gemakkelijk te vinden.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sicilië is prachtig en per fiets kunt u de mooiste plekken van het eiland ontdekken. Houdt u echter rekening met het bergachtige landschap van het eiland. Lang niet overal kunt u als ongeoefende fietser prettige tochten maken. Mountainbikers kunnen vrijwel op het hele eiland prachtige ritten maken. Populaire gebieden voor sportieve fietsers zijn de Etna, het Madonie natuurpark en de Nebrodi en Peloritani bergen. Langs de zuidkust en in het westen van Sicilië is het landschap vlakker en hier kunt u minder vermoeiende tochten maken. Fietsen kunt u op het eiland het beste in het voor- of najaar. In de zomer is het te heet. De Duitstalige website Sizilien-rad.de biedt veel informatie en enkele lange afstandsroutes, die u eventueel ook in kleinere stukken kunt afleggen.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor wandelaars is Sicilië een fantastische bestemming. Natuurparken zoals het Etna Park, Madonie Park, Nebrodie park en het Fiume Alcantara Park bieden prachtige wandelmogelijkheden (zie weblinks). Ook elders op Sicilië kunt u mooie tochten maken, bijvoorbeeld in het Riserva dello Zingaro. Op de website van de Italiaanse Natuurparken vindt u een overzicht van alle natuurgebieden op Sicilië.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grote steden Palermo en Catania, maar ook in Taormina vindt u een prima winkelaanbod met onder andere typische Italiaanse modezaken, maar ook internationale ketens zijn op het eiland vertegenwoordigd. Veel leuker is het eigenlijk om op jacht te gaan naar Siciliaanse traditionele producten, zoals vlechtwerk, keramiek en marionettenpoppen. Een goede kans van slagen heeft u op de markt van Mascalucia, die elke tweede zondag van de maand (m.u.v. augustus) plaatsvindt en op de markt van Giardini Naxos, die de derde zaterdag en de laatste zondag van de maand is, maar helaas niet in de maanden juli en augustus. Vlechtwerk vindt u onder andere in Scopello en keramiek in Burgio en Sciacca. In de meeste plaatsen is elke week een fruit- en groentemarkt, waar u vaak ook regionale specialiteiten kunt krijgen. Sicilië staat bekend om haar markten en u doet uzelf tekort als u niet minstens één markt tijdens uw vakantie bezoekt. De vismarkt van Catani is een must voor toeristen die van goede, verse producten houden.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Sicilië zijn al eeuwenlang thermale baden te vinden en u kunt tijdens uw vakantie op verschillende plekken terecht om u heerlijk te laten verwennen. Enkele locaties zijn Terme Acqua Pia, Terme Segestane, Terme Gorga, het Grand Hotel Delle Terme nabij Palermo en het gelijknamige hotel in Scaccia.