Entertainment op Sicilië

Sicilië heeft een aantal leuke themaparken en waterparken, waar u en de kinderen zich prima zullen vermaken.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Net als vele andere toeristische bestemmingen beschikt ook Sicilië over een aantal waterparken. U kunt hier goed een dag doorbrengen en genieten van allerhande waterpret. In Campobello di Mazara vindt u Acquasplash en in Sommatino kunt u terecht in Acquapark Conte. In Monreale ligt het in 2012 gerenoveerde Monreale Acqua Park. In San Cataldo ligt tot slot het Europark Roccella.

Themaparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Sicilië zijn verschillende themaparken te vinden, waarvan sommige gericht zijn op de sportievelingen onder u, terwijl andere interessanter zijn voor dierenliefhebbers en waterratten. Etnaland is een groot attractiepark met een waterpark, een themapark en een prehistorisch park. In het prehistorisch park zijn levensgrote kopiën van prehistorische dieren te bewonderen en in het waterpark kunt u genieten van diverse waterattracties. In het themapark, dat in 2013 geopend wordt, kunt u plaatsnemen in een achtbaan en andere leuke attracties. In het park kunt u ook een lasershow bijwonen. Wanneer u avontuurlijk bent aangelegd kunt u een bezoek brengen aan het Parco Avventura Madonie. Dit is in het Madonie natuurgebied gelegen en bomen klimmen, touwladders bedwingen en van een kabelbaan roetsjen zijn activiteiten die u hier kunt verwachten. Rustiger gaat het toe in het Bioparco di Sicilia. Het park heeft verschillende onderdelen, waaronder een dinosauruspark met meer dan 20 levensgrote dinosaurussen. Verder vindt u hier een 60.000 vierkante meter grote botanische tuin en exhibities met namen als ‘de primitieve mens’, de ‘Italiaanse boerderij’ en ‘reis naar de vijf continenten’. Tot het park behoren ook een aquarium, een terrarium en een kleine dierentuin. Het Biopark staat garant voor veel plezier, maar ook veel nieuwe kennis.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Poppentheaters

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een belangrijke traditie op Sicilië is die van het poppentheater. In Palermo kunt u een bezoek brengen aan het Museo Internazionale delle Marionette. Als u dit bezoek erg leuk vond, kunt u een voorstelling bijwonen van de bekendste poppenspeler van Sicilië, Mimmo Cuticchio in zijn theater aan de Via Bara all’ Olivella. In de meeste grote plaatsen vindt u poppentheaters. U kunt bijvoorbeeld terecht in Syracuse bij La compania dei Pupari en in Acireale bij Teatro Pupi Macri.