Stranden op Sicilië

De toeristische badplaatsen op Sicilië beschikken over het algemeen over goede stranden. Hieronder vindt u een overzicht van enkele mooie stranden, elders op het eiland.

San Vito Lo Capo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand San Vito Lo Capo is zonder twijfel één van de mooiste stranden van Sicilië. Het is echter ook zeer populair, dus in het hoogseizoen is het hier erg druk. Hier tegenover staat dat het strand over alle gewenste faciliteiten beschikt en hier genoeg te zien en te doen is, ook voor uw kinderen.

Calamosche Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Calamosche strand is een prachtig, idyllisch strand gelegen in een met rotsen omgeven baai. Wanneer u genoeg heeft van het zonnen, kunt u een wandeling door de omliggende duinen maken, of haal uw snorkel te voorschijn en verken het prachtig heldere en mooi kleurende water in de baai. Faciliteiten moet u op dit strand niet verwachten.

Riserva dello Zingaro

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het Zingaro natuurreservaat bevinden zich diverse kleine baaitjes met mooie stranden die alleen te voet te bereiken zijn. Tijdens de kustwandeling die u in het reservaat kunt maken, komt u langs vijf verschillende baaien: Cala Capreria, Cala Beretta, Cala Marinella, Tonnarella dell’Uzzo en Cala della Disa. Deze laatste wordt ook wel Cala dello Zingaro genoemd en hier vindt u het mooiste strandje van het reservaat. De stranden in het reservaat zijn allemaal klein, maar stuk voor stuk zeer idyllisch en door rotspartijen omgeven. Het water is kraakhelder en neemt de prachtigste kleuren aan. Deze juweeltjes maken de ongeveer 2,5 uur durende wandeling langs de kust zeer zeker de moeite waard.

Foce Del Belice

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Prachtige, grotendeels ongerepte stranden vindt u in het Belice natuurreservaat. Mooie stranden vindt u bij Porta Palo en Marinella di Selinunte. Tussen deze twee kleine kustplaatsen in mondt de rivier de Belice in zee en hier vindt u een mooi, ongerept strand dat omgeven wordt door prachtige natuur.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Spiaggi dei Conigli

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit strand is niet op Sicilië zelf gelegen, maar op een klein eilandje bij het nabij Sicilië gelegen eiland Lampedusa. Dit is een onbewoond eilandje dat ook het konijneneiland wordt genoemd. Het is tegenwoordig een beschermd natuurgebied, met name omdat het de broedplaats is van de bedreigde Caretta Caretta schildpad. Wanneer u hierheen gaat moet u genoeg te eten en te drinken meenemen, want in de nabije omgeving zult u niets kunnen verkrijgen.

Tussen Syracuse en Noto

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen de plaatsen Syracuse en Noto aan de oostkust van Sicilië liggen enkele mooie stranden. Eén van die stranden is het La Marchesa strand, een vrij lang, smal ongerept zandstrand zonder faciliteiten. Een ander, soortgelijk strand vindt u bij de monding van de Cassibile rivier. U kunt hier uitrusten van een wandeling door het prachtige Cavagrande natuurreservaat, waar u onderweg ook nog af en toe een duik kunt nemen in een schitterende omgeving.