Evenementen op Sicilië

Op Sicilië worden enkele religieuze feesten groots gevierd en daarnaast vinden jaarlijks diverse leuke festivals plaats.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het belangrijkste religieuze feest op Sicilië is het paasfeest. Tijdens de Heilige Week, de Settimana Santa vinden over het hele eiland vanaf Witte Donderdag tot Palmzondag vieringen plaats. Wanneer u de Italiaanse taal machtig bent moet kunt u een kijkje nemen op de Pasqua in Sicilia website waar u uitgebreide informatie vindt over de paasvieringen op het eiland. De viering van Witte Donderdag is vooral de moeite waard in Caltanisetta, waar tijdens een processie een groot aantal beeldengroepen door het dorp wordt gedragen. Goede Vrijdag processies zijn indrukwekkend in Marsala en Tràpani. In Piana degli Albanesi kunt u ervaren hoe de Albanese enclave op Sicilië de Heilige Week viert. Van 3 tot 5 februari wordt in Catania de beschermheilige van de plaats Sant’Agata vereerd en de processie op 5 februari trekt hierbij veel publiek. Bent u in februari op Sicilië, dan weet u waar u zijn moet! Ook andere dorpen en plaatsen op het eiland eren eens per jaar de patroonheilige van de plaats. Vraag daarom bij uw accommodatie of bij het plaatselijke toeristenbureau of er tijdens uw vakantie ergens in de buurt een lokaal dorpsfeest plaatsvindt, want deze feesten vormen een unieke gelegenheid om u onder de plaatselijke bevolking te mengen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de eerste helft van februari vindt in het dal van de tempels bij Agrigento het Amandelbloesemfestival plaats. Het Sagra del Mandorlo is een internationaal folkfestival, waarbij van overal ter wereld folkloregroepen komen en optredens verzorgen. Wanneer u in mei op vakantie op Sicilië bent, zorgt u dan dat u in elk geval een bezoek aan Noto niet overslaat. Tijdens het Infiorata festival, op de derde zondag van mei wordt de lente gevierd en is de stad prachtig versierd met bloemen. In mei en juni kunt u voorstellingen bijwonen in het klassieke theater van Syracuse. In juli en augustus heeft u deze mogelijkheid in het antieke theater van Segesta. Spectaculair is het Palio dei Normanni festival in Piazza Armerina. Tussen 12 en 14 augustus kunt u hier Middeleeuwse ridderspelen bijwonen. Van 11 tot 15 juli is het feest in Palermo tijdens U’fistinu. Concerten, markten en op de laatste dag een processie maken deze dagen tot een festijn.